Звернення керівника дисципліни "Спортивна ловля фідером"

Дата публікції: 2021-08-04 19:58:00 | Переглядів: 0 | Автор: Admin



В грудні місяці 2020 року на офіційному сайті міжнародної федерації прісноводного спортивного рибальства (далі по тексту - ФІПСЕД) розміщений спортивний календар з водоймами та датами міжнародних змагань на 2021 рік.


В дисципліні спортивна ловля фідером у 2021 році планувалось проведення Чемпіонату світу з лову риби фідером 10-11 липня на річці Ріу, що у Франції. В подальшому дати цього змагання були зміщенні на 14-15 серпня.


В роз’ясненнях до спортивного календаря 2021 року зазначено, що рішення про проведення змагань технічним комітетом ФІПСЕД буде ухвалюватися за два місяці до дати проведення змагань. Національним федераціям рекомендовано утриматись, до часу надання офіційної інформації про проведення міжнародних змагань, від бронювання готелів та авіаквитків. Такі дії міжнародної федерації прісноводного спортивного рибальства викликані не без відомою ситуацією з COVID-19.


Отже підготовка національних команд України до міжнародних змагань з лову риби фідером могла бути активована тільки після офіційного повідомлення ФІПСЕД.


25 червня 2021 року на офіційному сайті ФІПСЕД (http://www.fips-ed.com/fipsed/index.php/en/homepage/news/666-feeder-2021) була опублікована програма чемпіонату світу з лову фідером. Тобто, офіційна інформація була опублікована менш ніж за два місяці до початку змагань.


Після аналізу ситуації щодо перетину кордонів, спілкування зі спортсменами національної збірної, які одноголосно висловили бажання брати участь у змаганні, підтвердження щодо підтримки національної команди спонсором - компанією Флагман, мною, як керівником напрямку було скеровано лист організаційному комітету змагань (далі - оргкомітет). У зазначеному листі було доведено до відома оргкомітет, що спортсмени національної команди не провакциновані, здійснити вакцинацію у порядку та строки встановлені медичним протоколом фізично не вбачалось можливим.


Наша країна на час опублікування інформації на сайті ФІПСЕД, перебувала, в так званій «жовтій» зоні для перетину кордону з Європейським союзом, що накладало певні складнощі у переміщенні через кордон. Зокрема, після приїзду до Франції спортсмени національної команди повинні будуть відбути семиденний карантин. Крім того, обов’язковою умовою для перетину кордону Франції для осіб, які не провакциновані –це одержання візи у посольстві Франції в Україні. Організаторам були доведені ці обставини та висловлене проханням надати відповідь щодо відбуття семиденного карантину та сприяти у одержанні візи в посольстві. Лист було направлено організаторам 30 червня 2021 року.


07 липня 2021 року організатори надіслали лист, в якому жодним чином не відреагували на питання щодо семиденного карантину для спортсменів національної команди та надали лист-запрошення на змагання. Цього ж дня, на адресу посольства Франції було скеровано лист з питанням чи буде достатньо цього запрошення для одержання візи спортсменами національної команди.


16 липня 2021 року посольство Франції повідомило, що перетин кордону Франції для громадян з так званої «жовтої» зони та тих, які не провакциновані, можливий тільки за допустимих невідкладних причини. Серед цих причин відсутні міжнародні змагання на території Франції, в тому числі чемпіонат світу з лову риби фідером, а візовий відділ посольства не вправі самостійно змінювати правила перетину кордону.


Керівником напрямку було вчинені всі можливі заходи для участі у змаганнях у Франції. Листування з оргкомітетом було направлено для ознайомлення до секретаріату ФІПСЕД. Будь-якої інформації від секретаріату не надходило.


На моє глибоке переконання, ставлення організаторів змагань до проблеми перетину кордонів не Європейських держав фактично жодним чином не було вирішено і це не зважаючи на Covid протокол, який був затверджений ФІПСЕД. Серед іншого, у протоколі йдеться мова, що організатори міжнародних змагань з риболовлі повинні сприяти перетину кордону збірними, які маються певні обмеження щодо в’їзду до Європейського союзу внаслідок закриття кордонів.


Окремо хотів би зазначити, що 08 липня 2021 року ФІПСЕД прийнято рішення, яким, в зв’язку з обмеження щодо пересування між країнами, які пов’язанні із ситуацією з COVID-19, всі бали (рейтингові очки) здобуті національними збірними на міжнародних змаганнях з лову риби, в тому числі фідером, не будуть враховуватись у загальні рейтинги.


 


З повагою, керівник фідерного напрямку ФРСУ


Віталій Чергавий